Beauty Hacks med Susanne Barnekow

Susanne Barnekow är Beauty Editor på Plaza Magazin, driver bloggen https://www.susannebarnekow.com/ där hon kontinuerligt uppdaterar oss oss om det senaste inom beauty. Nedan tipsar hon oss om vad du ska göra innan läggdags för att vakna med ett lika magiskt glow som hon själv har. Enjoy!
Vilka produkter är de absolut viktigaste i din necessär?
Det får bli någon av mina retinolprodukter, ett antioxidantserum, en BHA-syra(som tar bort orenheter) och solskydd!
Vad är viktigt när du väljer necessär?
Att den är snygg, har en bra storlek och sen är det bra om den har många praktiska fickor så man kan organisera innehållet. Det är även viktigt att dragkedjan är av bra kvalitet så att den inte kärvar, hatar när den kärvar haha.
Ditt bästa beauty hack för ett instant glow? 
En bra exfolierande produkt i kombination med fukt! Sen är en ansiktsmist och en bra highlighter superbra för att maxa glowet!
Ditt bästa tips för fin hy på lång sikt? 
Man måste titta på hudens hälsa ur ett holistiskt perspektiv – om inte insidan mår bra kommer din hud med största sannolikhet inte göra det heller. Så mitt bästa tips är att ta hand om sig och hitta en balans mellan alla livets byggstenar så som träning, vila, arbete och kost. Detta i kombination med att man anpassar sina hudvårdsprodukter efter sin hudtyp och besöker ett proffs på salong med jämna mellanrum.
 Om du var tvungen att välja en produkt ur din necessär att ta med dig till en öde ö, vilken skulle det bli?  
Det skulle nog få bli ett solskydd ändå. Räknar iskallt med att ön har fint väder haha.
 Kan du dela med dig av din bästa hemmakur?
För att få till en riktig fin glow på hemmaplan brukar jag använda mig av en syra innan jag går och lägger mig och sedan baka in huden ordentligt med snälla, lugnande serum och en fuktgivande nattmask. Då är huden som ny när man vaknar på morgonen. Det får man inte göra för ofta dock, då huden behöver paus från syran, kanske 1-2 ggr/ vecka.
 Vilken anser du vara den mest överskattade beautyprodukten?
Det är så svårt att säga. Jag har definitivt stött på många genom min karriär men kommer inte på en endaste enda just nu. Jag kan ju nämna makeupprimers för basen (inte för ögonlocken för där är det kalasbra) då jag personligen upplever att det gör min makeup kakig. Här tycker jag att hudvården ska lägga grunden för din foundation istället. Men jag vet att jag är ganska ensam om att tycka det här så det är med viss tveksamhet som jag nämner det.
Var reser du helst? 
Under vintern reser jag gärna till ljuset, värmen och solen och på sommaren blir det min födelseort Båstad nere i Skåne – där får jag vara ute i naturen och uppe på hästryggen där jag mår som allra bäst.
 Kan du dela med dig av ett smultronställe på ditt favoritresmål? 
Ett av mina favoritresmål är Franska Rivieran, det har en elegans över sig och erbjuder det mesta man kan tänka sig vilja ha på semestern. Det finns en lunchrestaurang i St. Tropez som heter La Tropezina som har underbart god mat och ligger precis på stranden, den är magi! 
Här kan ni läsa om vad Susanne tycker vår necessär.